Ga terug

Huisgemaakte granola met banaan

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min

Ingrediƫnten

  • 300 gram havervlokken
  • 2 rijpe bananen
  • 125 gram ongezouten noten
  • 125 gram pompoenpitten
  • 50 gram cranberries
  • 30 gram lijnzaad
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kaneel

Instructies

  • Prak de bananen in een grote kom.
  • Voeg vervolgens de kokosolie, honing en kaneel toe. Mix het goed door elkaar, zodat zoveel mogelijk stukjes banaan fijn zijn.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
  • Voeg vervolgens de havermout, lijnzaad, noten en pompoenpitten toe en mix alles goed door elkaar.
  • Verdeel vervolgens het mengels over een bakplaat.
  • Doe de pakplaat in de oven en bak de granola af in circa 15 minuten. Schep de granola tussendoor om, zodat alles goed bruin wordt.
  • Haal de bakplaat na circa 15 minuten uit de oven en laat de granola goed afkoelen, daarna kun je de granola bewaren in een afgesloten pot.