Ga terug

Choco kokos dadel balletjes

Porties 15 stuks
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Equipment

  • Blender of keukenmachine

Ingrediƫnten

  • 35 gram kokosrasp
  • 150 gram dadels
  • 50 gram havermout
  • 1 grote lepel tahin
  • 1 el cacao
  • 1 scheutje melk (melk naar keuze)

Voor de topping

  • 1 stukje pure chocolade (80%)
  • extra kokosrasp
  • extra cacao

Instructies

  • Leg de ontpitten dadels in een bakje met warm water en laat deze circa 10 minuten erin tot de dadels zacht zijn.
  • Mix vervolgende de dadels, havermout, kokosrasp, tahin, cacao en melk met elkaar in de keukenmachine of blender tot een gladde massa.
  • Schep de massa over in een kom en zet het mengsel 10 minuten in de koelkast.
  • Haal het mengsel uit de koelkast en draai circa 15 ronde balletjes.
  • Rol de helft van de balletjes door wat extra cacao en de andere helft door wat extra kokosrasp.
  • Smelt de pure chocolade en drapeer dit over de balletjes.
  • Zet de chocolade kokos dadel balletjes nog even in de koelkast zodat ze lekker koud en stevig worden. Enjoy!
Gang: Snack