Ga terug

Gezonde appeltaart havermout ontbijt

Havermout is dus lekker, makkelijk en ook nog eens supergezond. Ik ontbijt er zelf het liefst elke dag mee! En het fijne is, je kunt er lekker mee variëren. Eén van mijn favorieten is havermoutpap met appel, rozijnen en kruiden zoals kaneel, kardemon en speculaaskruiden. Op deze manier krijg je een heerlijke (gezonde) appeltaart smaak en start ik mijn dag vol energie!
Porties 1 persoon
Bereidingstijd 15 min

Equipment

  • Steelpan
  • Pollepel

Ingrediënten

  • 40 gram havermout
  • 1 middel grote appel
  • 200 ml water
  • 15 gram rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl speculaaskruiden

Instructies

  • Snijd de appel in kleine blokjes en breng de appel met een klein laagje water (circa 50 ml) aan de kook in een pannetje, zodat de appel alvast lekker zacht wordt.
  • Voeg vervolgende de kaneel, speculaaskruiden en rozijnen toe en roer alles goed door.
  • Als de appel zacht is geworden voeg je de havermout en de rest van het water toe.
  • Roer regelmatig door tot de havermout al het water heeft opgenomen en de havermout, rozijnen en appel lekker zacht zijn geworden.
  • Schep de havermout over in een kommetje en geniet van je ontbijt!
calorieën: 295kcal
Gang: Ontbijt