Zelfgemaakte lion bonbon’s

Trek in een lekkere snack? Dan zijn deze choco lion bonbon s perfect om te maken! Deze heerlijk choco balls smaken net als een Lion reep! Alleen deze eigen gemaakte versie is een stuk gezonder, maar eigenlijk net zo lekker. Weg met al het verpakte snoep en koek. Hallo zelfgemaakte lekkere snacks!

Porties 15

Ingrediënten

  • 15 dadels, met voorkeur de wat grotere met pit denk aan de sukkary dadels. Ik haal ze voordelig bij de etnische supermarkt.
  • 2 eetlepels notenpasta Ik gebruikten een 100% pure notenmix pasta van de Jumbo (mix van pinda, cashew en amandel) Je kunt ook 100% pindakaas gebruiken!
  • 8/10 gram gepofte rijst
  • 100 gram pure chocolade 🍫
  • toppings die je lekker vindt: grof zeezout, kokosrasp, stuifmeelkorrels of hennepzaad.

Instructies

  • Snijd de dadels aan een zijde open en haal de pit eruit.
  • Mix vervolgens in een bakje de notenpasta en gepofte rijst goed door elkaar.
  • Vul elke dadel met een klein beetje van het mengsel en leg de dadels op een bord. Doe de dadels vervolgens voor een klein uurtje in de vriezer.
  • Smelt ondertussen in een pannetje de chocolade.
  • Haal de dadels uit de vriezer en dompel de dadels één voor één in de chocolade. Leg ze terug op een bord met hieronder huishoudfolie of bakpapier (om plakken op het bord te voorkomen) en top ze af met je favoriete smaak. De zoute variant is mijn favoriet en de stuifmeelkorrels zijn ook zeker de moeite waard om te proberen!
    Laat ze vervolgens nog een aantal uur in de vriezer en ze zijn klaar om te eten!

Tip: doe bij de tweede keer invriezen onder de chocolade dadels een vel huishoudfolie. Ze bleven bij mij erg aan het bord plakken. Zonde van de chocolade natuurlijk 🤪. Na een paar uur in de vriezer zijn ze perfect om te eten!  Om toch af en toe je cravings te stillen, zijn deze bites perfect! Je maakt er in één keer lekker veel en kan ze vervolgens verpakken in een bakje of zakje en ze in de vriezer bewaren. Zo heb je op elk moment een lekker tussendoortje in huis. 

heb je het recept gemaakt?

Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #foodwithalyss. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
Voeding & advies | All rights reserved by Alyssa Blok | © Copyright 2021
Close