4 redenen waarom je vandaag nog met pilates moet beginnen

Sinds een paar jaar vind ik het heerlijk om elke week een uurtje pilates te doen. Voor de coronaperiode deed ik dat het liefst elke week in de vorm van een groepsles. Ook probeer ik wekelijks minimaal één keer thuis wat losse oefeningen te doen op mijn matje. Ik merk dat ik er rustiger van word, zowel mentaal als lichamelijk. Ook merk ik dat mijn houding beter wordt. Pilates en vooral yoga zijn de laatste jaren erg populair geworden. En dat is niet zo gek ook, want het brengt ontzettend veel voordelen met zich mee! 

Pilates is inmiddels, naast een lichamelijke beweging, veranderd in een activiteit die zorgt voor zowel je mentale als fysieke gezondheid.

1. Verlies geleidelijk gewicht

Een van de reden dat veel mensen sporten, is dat ze hun lichaam en figuur willen verbeteren of in ieder geval in shape willen houden. Pilates is ondanks dat je het niet gelijk denkt een perfecte manier om gewicht te verliezen en een mooi figuur te krijgen. Pilates activeert je metabolisme. En als je metabolisme omhoog gaat, stijgt je lichaamstempratuur. Hierdoor ga je meer zweten en zal je meer calorieën verbranden.

2. Krijg een betere lichaamshouding

Door regelmatig pilates oefeningen te doen, werk je direct aan een betere lichaamshouding. Doordat je veel gebruik maakt van je buikspieren ontstaat er een goede basis voor een rechte rug. En naast een rechte rug blijven je buikspieren ook in vorm. En niet te vergeten; je been- en bilspieren worden ook goed aan het werk gezet! Pilates kun je zien als een echte full-body-workout. Want geen enkel deel van je lichaam wordt overgeslagen.

3. Verminder stress

Naast het werken aan je spieren, werk je ook aan je zenuwstelsel tijdens pilates. Pilates kan dan ook helpen tegen stress en zelfs tegen vormen van depressie. Tijdens pilates is het belangrijk om geconcentreerd te zijn en te werken aan je coördinatie. Rust en geduld zijn hierbij twee belangrijke kenmerken. Deze eigenschappen zijn tevens handig bij het leeg maken van je hoofd. Je kan letterlijk even je dagelijkse gedachten over werk, familie en de drukte om je heen opzij zetten.

Je let tijdens pilates extra op je ademhaling, je balans en hoe je lichaam krachtig beweegt. Hierdoor is pilates een perfecte sport om je stress mee te verminderen. Geloof mij, na een half uurtje pilates voel je je heerlijk!

4. Je wordt flexibeler en krijgt meer balans

Een ander voordeel is dat je flexibiliteit langzaam toeneemt. Dit is zeer belangrijk in het voorkomen van blessures. Ook de soepelheid van je gewrichten neemt toe. Daarnaast verbeter je je balans. Dit komt doordat je jezelf meer bewust wordt van hoe je lichaam beweegt en presteert. Niet alleen je lichamelijke balans, maar ook het evenwicht tussen je geest en je lichaam zullen verbeteren.

Nu de sportscholen en pilates/yogascholen gesloten zijn probeer ik thuis ook vaker op mijn matje te liggen. Sinds kort doe ik mijn oefeningen daarom thuis en volg ik online lessen. Ideaal, want zo kun je gewoon lekker je pilates oefeningen blijven doen onder de juiste begeleiding.

Ikzelf volg mijn online lessen op dit moment bij Pilates24seven.nl. Lessen waarin de oefeningen goed worden uitgelegd. Ook handig voor de beginners! Via de volgende link kun je gebruik maken van een gratis proefles.

En als je niet kunt wachten met beginnen, kun je nu een online cursus aanschaffen met 20% korting. Ga hiervoor naar: www.pilates24seven.nl en gebruik de kortingscode: PILATES20 voor 20% korting op de volledige cursus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Voeding & advies | All rights reserved by Alyssa Blok | © Copyright 2021
Close